Posted on Hozzászólás most!

A különleges Puppi pelenkákról, kezelésükről és a lanolinozásról

És hogy miért olyan különleges egy gyapjú pelus? Miért szeretik annyira a szülők és a babák?

2 réteg nagyon vékony 100% merinó flanelből készül.

-A gyapjú pelenkák összes jó tulajdonságát hordozza, légáteresztő, hőmérséklet szabályozó és a gyapjúszálak révén természetes antibakteriális tulajdonságú. Aktív használat után, nem szükséges minden alkalommal kimosni, elég ha friss levegőn szellőztetjük.

-A vékony gyapjúszövet lehetővé teszi, hogy lágyan illeszkedjen a különböző testlakatú babákra.

-Combgumírozása rejtett kialakítású, és rugalmas, így nem nyomja meg a baba lábát. Derekánál is rejtett gumírozás segíti az illeszkedést.

-A patentok / tépőzár segítségével méretre állítható. Sokáig használható.

-Megfelelő méretű betéttel, vagy méretre hajtogatott tetra pelenkával, de akár kisebb fazonú belső pelenkával is használható.

-Csípő fazon és egészen kicsi kis csomagot képez a babán, mely nappali használat során kifejezetten előnyös. Sőt a felsőruházat is könnyebben illeszkedik rá, mint bebújós pelenka külsőkre.

-Gyorsan szárad. Átlagosan 4 db Puppi pelenka szükséges egy baba napi pelenkázási rutinjához. (2 éjjeli pelenka külsőt szoktak még mellé javasolni, hogy teljes legyen a napi rutinhoz a készlet, még akkor is, ha valamelyik mosásba kerül.)

A termékhez külön kezelési útmutató tartozik, melyet a csomaggal küldünk.

Mosás: 30 foknál nem melegebb vízben, kímélő kézi mosás javasolt, balzsammentes samponnal  vagy szappanpehellyel.

Szárítás: fektetve, szellős helyen, nem tűző napon. (Mosás után finoman törölközőbe hajtogatva ki lehet nyomkodni belőle a nedvesség nagy részét, úgy könnyebben szárad.)

Lanolinozás:

Az első használat előtt mindenképpen javasolt legalább egyszeri lanolinozása, a későbbiekben elegendő 4-5 mosás után lanolinozni  a külsőt. A lanolinozás történhet szárazon és még nedves állapotban is szükség esetén, de ilyenkor kevésbé hatékony.

A lanolinos kezelés történhet már kész gyapjúápoló lanolinnal vagy tiszta gyapjúzsírral ( ez utóbbit akár gyógyszertárban is beszerezheted, de vényköteles, tehát kérd a háziorvosod segítségét recept felírásához).

Webáruházunkban 100% tisztaságú gyapjúzsír kapható, melynek használata a következő:

Hozzávalók:

1 teáskanál lanolin

1 kávéskanálnyi balzsammentes sampon vagy 1 teáskanálnyi szappanpehely (esetleg hagyományos mosószappan)

1  bögrényi forró víz

1 bögrényi hideg víz

1 hőálló tál, vagy akár literes befőttes üveg

A kiskanálnyi lanolint forró vízzel elkeverjük a hőálló tálban.  (A víz tetején úszó sárga foltot kell látnod.)

Ezután a még forró vízben elkeverjük a kiskanálnyi sampont vagy szappanpelyhet.  ( ilyenkor tej színű, csomómentes folyadékot kell látnod.)

Végül hozzáöntünk kb. 1 bögre hideg vizet, hogy kéz meleg folyadékot kapjunk. ( Forró vízbe ne tegyük a gyapjú külsőt, ha nem hűti le kéz melegre a bögre hideg víz, akkor érdemes egy kicsit várni még mielőtt belehelyezzük a gyapjat. A túlságosan felhígított lanolinos víz sem jó, mert kevésbé marad lanolinos a pelus.)

Kifordítva, illetve a belsejével lefelé érdemes a vízbe tenni, annyira, hogy ellepje. Érdemes néha megforgatni vagy megkeverni.

A Puppi pelusokat 4 óránál tovább nem javasolt áztatni.

Az idő elteltével kiemeljük, lecsepegtetjük, óvatosan kinyomkodjuk a vizet belőle és fektetve szárítjuk. (Szükség esetén törölközővel felitathatjuk a túl sok nedvességet.)

Ne tegyük közvetlenül fűtőtestre!

Ne ijedjünk meg, ha kissé ragacsos lesz a pelenka külső felülete. Ez néhány használat alatt kikopik, A ruhákból is kimosható, és a bőrrel érintkezve sem okoz kárt, hiszen a lanolin természetes bőrápoló is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.